Site menu:

Apostile in Timisoara

In vederea prevenirii falsificarii unor documente oficiale intocmite de catre autoritatile unui stat si care isi produc efectele juridice pe teritoriul altui stat, Conventia de la Haga prevede supralegalizarea acestora prin aplicarea unei Apostile.
Apostila este o stampila care certifica semnatura oficiala depusa pe un act. Exemplu, in cazul certificatelor de nastere, Apostila certifica faptul ca semnatura de pe acest act apartine intr-adevar ofiterului de stare civila respectiv.
Aceeasi procedura se aplica si pentru actele emise pe teritoriul alte tari semnatare si care urmeaza a fi folosite in Romania.

Link-uri recomandate:


Apostilare documente in Timisoara

Informatii despre Apostila
Romania a ratificat aderarea la Conventia de la Haga din 5 Octombrie 1961 privind suprimarea cerintei supralegalizarii actelor oficiale straine prin Ordonanta Guvernului nr. 66/1999, aprobata prin Legea nr. 52/2000, publicata in M.Of. nr. 169/20.04.2000, iar la data de 16.03.2001 Conventia de la Haga a intrat in vigoare. Astfel, procedura supralegalizarii diplomatice sau consulare a actelor oficiale straine in tarile semnatare s-a simplificat prin aplicarea unei stampile, care poarta o singura denumire: Apostille - Convention de la Haye du 5 Octobre 1961.
Potrivit art. 2 din Conventie: "fiecare stat contractant scuteste de supralegalizare actele carora li se aplica aceasta conventie si care urmeaza sa fie prezentate pe teritoriul sau". Conventia se aplica pe teritoriul tuturor celor 64 de state semnatare, [in prezent sunt 82] documentele apostilate urmand a fi recunoscute, fara proceduri suplimentare, de oricare dintre statele contractante.
Apostilarea presupune aplicarea de catre autoritatile competente a unei stampile ce va avea forma unui careu cu latura de minimum 9 cm, identica in tarile semnatare, pe actul in sine sau pe o prelungire a acestuia, pentru a le atribui acestora recunoastere internationala.

Servicii de apostilare acte
TraduceriTimisoara.com intermediaza obtinerea Apostilei conform Conventiei de la Haga pe urmatoarele tipuri de documente, in original, pe copii legalizate si pe traduceri legalizate:
- acte de stare civila (certificate de nastere, certificate de casatorie, adeverinte de celibat)
- acte de studii (diplome, foi matricole, certificate emise de Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii)
- acte notariale (procuri, declaratii si copii legalizate)
- acte emise de Tribunale si Judecatorii (sentinte civile, sentinte penale, etc.)
- adeverinte de cetatenie

Vizare documente la Ministerul Educatiei si Ministerul Justitiei
Pentru a putea fi apostilate, anumite acte trebuie mai intai vizate de Ministerele emitente. Acte precum diplome de studii universitare (Diploma Licenta, Diploma Master, etc.) trebuie vizate in prealabil de Ministerul Educatiei prin Centrul National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor. TraduceriTimisoara.com intermediaza acest serviciu la preturi fara concurenta!

Demersuri pentru recunoasterea actelor romanesti in strainatate
De regula, pentru recunoasterea actelor romanesti in strainatate sunt necesare urmatoarele:
- apostilarea documentului original
- traducerea autorizata si legalizata in limba straina (limba tarii in care se prezinta actele)
- apostilarea traducerii autorizate
- apostilarea unei copii legalizate a documentului original (dupa caz)

Tarife apostile
Pentru tarifele apostilelor va rugam sa vizitati sectiunea >tarife

IMPORTANT!
Facilitati pentru clientii din alte orase:
Serviciile de traducere, legalizare si apostilare pot fi oferite clientilor si prin posta/curier sau e-mail. Plata acestora se poate face la primire (in cazul livrarilor prin posta/curier) sau prin virament bancar (in cazul livrarilor prin e-mail). Clientii persoane juridice pot efectua plata prin virament bancar in urma eliberarii facturii, indiferent de modalitatea de livrare ulterioara a serviciilor.